28-04-2020 — 

Aanvulling (29-4 15.20 uur): Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen vanaf vandaag woensdag 29 april weer onder begeleiding buiten sporten. Buitensportverenigingen openen waar mogelijk hun deuren. 

Bekijk het nieuwsbericht.

Aanvulling (28-4 22.00 uur): We verwachten dat de noodverordening voor onze regio woensdag 29 april wordt vastgesteld. Daaropvolgend kunnen de versoepelingen van de maatregelen ook in Schiedam en de andere gemeenten binnen het gebied van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond worden uitgerold.

De gemeente stelt sportaanbieders op de hoogte op het moment dat bekend is wanneer, én onder welke voorwaarden, buitensportactiviteiten voor jeugd tot en met 18 jaar zijn toegestaan.

Op 21 april maakte het kabinet bekend dat georganiseerde buitensportactiviteiten voor jeugd tot en met 18 jaar weer zijn toegestaan. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bepaalt onder welke voorwaarden dit mogelijk is en legt dit vast in de noodverordening. Deze noodverordening is nog niet klaar. Dat betekent voor nu dat alle georganiseerde buitensportactiviteiten voor jeugd tot en met 18 jaar nog niet zijn toegestaan. Dit geldt zowel voor sporten op sportparken (bij sportverenigingen) als georganiseerd sporten in de openbare ruimte.

Zie ook dit eerdere nieuwsbericht.