04-01-2022 — 

Op maandag 10 januari plaatsen we een tijdelijke brug over de welfbrug tussen Nieuwe Haven en de Korte Haven (de Heul). Uit onderzoek is gebleken dat het metselwerk van dit gemeentelijke monument slecht is. Ook blijkt dat vrachtverkeer voor schade aan het gewelf zorgt.

Tijdelijke brug

De tijdelijke brug wordt 1 rijbaan breed maar wel voor 2 richtingen berijdbaar. We plaatsen daarom voorrangsborden bij de brug. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de rijbaan naast de brug.

Plaatsing van de brug

Op maandag 10 januari 2022 plaatsen we de tijdelijke brug. De werkzaamheden duren van 07.00 uur tot 17.00 uur. Dit betekent:

  • U kunt niet over de welfbrug rijden. Er komen omleidingsborden.
  • De Korte Haven noordzijde en zuidzijde zijn afgesloten. Beide zijden blijven wel bereikbaar voor hulpdiensten.
  • De Westvest is een tweerichtingenweg van en naar de Oranjestraat.
  • Om sluipverkeer in de binnenstad zoveel mogelijk te voorkomen, vragen wij u om gebruik te maken van de ringweg om de binnenstad heen.

Niet parkeren op de Westvest

Op sommige plekken is de Westvest niet breed genoeg voor tweerichtingsverkeer. Wij vragen de bewoners daarom om op 10 januari van 07.00 uur tot 20.00 uur hun auto niet te parkeren op de Westvest. Wij adviseren de auto te parkeren op het parkeerterrein Westmolenkwartier.

Niet parkeren Korte Haven noordzijde

De aannemer heeft ruimte nodig voor zijn werkgebied. Daarom wordt de Korte Haven noordzijde afgesloten voor doorgaand verkeer. Wij vragen de bewoners hun auto op zondag 9 januari op of rond de Vlaardingerstraat en de Noordvest te parkeren.