05-12-2022 — 

Nu het einde van het jaar 2022 nadert, is het tijd om terug te blikken op de sportieve prestaties van het afgelopen jaar in Schiedam. De vakjury heeft de nominaties bekendgemaakt. Wie er uiteindelijk met de prijzen vandoor gaan wordt mede bepaald door de publieksstemmen. Vanaf woensdag 7 december kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen in de categorieën Sporter, Sportploeg en Talent van het Jaar.

Nominaties

Tijdens de sportverkiezing zijn in drie categorieën prijzen te winnen. Verder worden verschillende sporters in het zonnetje gezet. In de categorie Sporter van het Jaar zijn Britt Eerland (tafeltennis), Wessel Keemink (volleybal) en Casper van Uden (wielrennen) genomineerd. Voor de titel Sportploeg van het Jaar nemen de dammers van Van Stigt Thans, de korfballers van Nexus en de voetballers van Excelsior’20 het tegen elkaar op. In de categorie Talent van het Jaar gaat de strijd tussen Celil Uyar (judo), Britt Voorwald (handbal) en Mitchel Luijten (handbal). Ook wordt 27 januari de ‘bijzondere prestatie van het jaar 2022’ bekendgemaakt. 

Stemmen

Alle uitgebrachte stemmen bepalen samen met het oordeel van de juryleden wie er met de prijzen vandoor gaan. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de lokale sportpers en de Schiedamse sportwereld. Een goede mix van gedegen kennis, jarenlange ervaring en nieuwe inzichten. Stemmen kan vanaf woensdag 7 december tot en met woensdag 21 december via de website www.lekkerbezigschiedam.nl.

Uitreiking sportprijzen

Op vrijdag 27 januari worden de prijzen uitgereikt tijdens de Sportverkiezing, die plaatsvindt bij HC Schiedam. Alle sportliefhebbers zijn dan welkom om de uitreiking bij de wonen en te genieten van een sportieve avond.