18-09-2020 — 

Sinds de start van het 'coronatijdperk' is de behoefte om buiten te bewegen en sporten flink gegroeid. Van vrijdag 18 september tot en met zondag 15 november is het mogelijk om aan de Maasboulevard gebruik te maken van zeven fitnesstoestellen. Sportieve Schiedammers kunnen hier in de buitenlucht aan hun conditie werken. 

Nieuwe soort fitnesstoestellen

Schiedam is de eerste gemeente in Nederland waar dit type toestellen wordt geplaatst. Het gaat om een nieuw soort fitnesstoestel, waarvan door een eenvoudig bedienbaar schuifmechanisme het gewicht kan worden ingesteld en daarmee de weerstand. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen.

Het is de bedoeling om Schiedammers uit te dagen (nog) meer te gaan bewegen. De gemeente gebruikt de proef om te onderzoeken of een dergelijk aanbod een blijvend vervolg kan krijgen, als de ervaringen positief zijn.

De zeven fitnesstoestellen zijn vrijdag 18 september officieel in gebruik genomen, op dezelfde dag dat ook de landelijke Nationale Sportweek van NOC*NSF van start ging.

"Foto van sporters op de Maasboulevard"


"Fitnesstoestel op de Maasboulevard"


"Foto van sporters"


"Foto van sporters"