22-03-2021 — 

De burgemeester heeft zaterdag 20 maart een woning aan het Bachplein met spoed laten sluiten. Het pand werd gebruikt om drugs te versnijden en klaar te maken voor de handel. In de woning waren 5 personen aanwezig. De politie heeft ze aangehouden en is een onderzoek gestart. 

Anonieme meldingen waren aanleiding om zaterdag een bestuurlijke controle uit te voeren. Samen met de politie betrad het interventieteam Ondermijning van de gemeente Schiedam de woning. Daar troffen zij meerdere pakketten en bakken vol poeder aan, alsook materialen om de vermoedelijke harddrugs te verwerken en te verpakken. Er bleken 5 personen aanwezig, geen van de personen stond ingeschreven op het adres. Het vijftal is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. 

Gevaar

Burgemeester Cor Lamers: “Dit laat zien hoe drugshandel zich mengt in een doodnormale wijk. Vanuit een woning een centrum voor drugsbewerking organiseren is onacceptabel. Vanwege de gevaren voor de omgeving, denk aan brandgevaar, schade aan gezondheid en verstoring van de openbare orde, is de woning direct gesloten.”
De periode van deze spoedsluiting wordt gebruikt om nader onderzoek te doen en de resultaten van de politie af te wachten. Daarna wordt bepaald of de woning voor langere tijd dicht moet. 

Samen tegen ondermijning

Ondermijning is een maatschappelijk probleem. Het vraagt om een gezamenlijke aanpak van de overheid en de samenleving om de onaantastbaarheid van criminelen te doorbreken. Hierdoor kan de overheid bijvoorbeeld strafrechtelijk vervolgen, illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en openstaande belastingen innen. Samen houden we Schiedam veilig. 

Melden

Heeft u het idee dat een crimineel zaken met u wil doen? Vermoedt u drugspraktijken bij u in de buurt of is er iets anders niet pluis? Meld het ons! Uw melding kan het verschil maken. Vul het meldformulier in (dit kan ook anoniem) of bel 14010. 

Informatie doorgeven aan de politie kan ook via 0900-8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Heeft uw melding spoed of is er sprake van heterdaad? Bel dan de politie via 112. Meer weten over ondermijning en hoe je signalen kunt herkennen? Bekijk onze animatie op schiedam.nl/ondermijning.