17-11-2022 — 

Op de Dag van de Ondernemer bedanken burgemeester, wethouders en retail- en horecaplatform SHOP alle Schiedamse ondernemers voor hun inzet. Zij zorgen met hun inzet en passie voor een sterk en robuust bedrijfsleven. De Dag van de Ondernemer wordt jaarlijks gehouden op de derde vrijdag van november. Wethouder Frans Hamerslag (Economie) sprak in het bijzonder zijn waardering uit voor Ronald Koot, CEO van Boers & Co en ook actief als voorzitter van de Ondernemersvereniging ‘s-Gravenpolder. Een uitgebreid gesprek op inhoud volgde.

Dé online plek voor de Schiedamse ondernemer

Op de Dag van de Ondernemer lanceert de gemeente eveneens de webpagina www.ondernemendschiedam.nl: dé online plek waar informatie, regelingen en diensten aan het bedrijfsleven centraal en makkelijk te vinden zijn. Deze plek is voor en door Schiedamse ondernemers en gemaakt op vraag en in samenwerking met hen. De website is gelanceerd, omdat de gemeente de samenwerking met het bedrijfsleven meer en beter wil ondersteunen.

Wethouder Hamerslag in gesprek met Ronald Koot

Ronald Koot ontving een bloemetje omdat hij zich extra inzet voor heel ondernemend Schiedam (binnen en buiten Boers&Co). Op de Dag van de Ondernemer spreken ze over het ondernemersklimaat in de stad en de kansen en uitdagingen die er liggen als het gaat om goede samenwerking. Ze spreken over hoe ondernemend Schiedam de uitdagingen van de huidige en toekomstige economie samen kunnen aanpakken.

“Onze stad staat voor ongelofelijk grote uitdagingen”, begint Frans het gesprek. “Die kunnen we enkel sámen oppakken. Wij als gemeente moeten dus in contact staan met de inwoners en ondernemers in onze stad.” En laat Ronald daar nou precies van zijn: “Ik geloof in samenwerking. Door met elkaar om tafel te zitten, kom je op nieuwe ideeën. Korte lijnen, betekent dat je ontwikkelingen kunt versnellen. Kijk naar iets als de Zuid-Hollandse Actieagenda, een samenwerking van de regionale maakindustrie. We vertrouwen elkaar en durven te praten over de vraag hoe we onze bedrijven beter kunnen maken ten opzichte van de rest van de wereld. Dan ga je kennisdelen in plaats van elkaar in de weg zitten. Zo kom je vooruit.”

Na een uitgebreid gesprek komen ze tot een aantal conclusies. Ze zijn met elkaar eens dat meer samenwerken met het onderwijs en ondernemers, afmaken waar we aan zijn gestart en echt goed luisteren naar elkaar, de samenwerking tussen de gemeente en het bedrijfsleven de economie en het welzijn van de stad bevorderd.

Focus de komende jaren

Schiedam staat voor een sterk, aantrekkelijk en toekomstbestendig economisch vestigingsklimaat, als voorwaarde voor brede welvaart in stad en regio. Een stad waar ondernemers, bedrijfsleven en bewoners duurzaam in willen investeren en bezoekers graag verblijven. De thema’s Maken en Beleven staan hierbij centraal. De komende collegeperiode focust de gemeente o.a. op het meer ruimte bieden aan horeca en evenementen, meer ruimte voor het mogen combineren van verschillende activiteiten en het zijn van een beter bereikbare stad.

Herkomst Dag van de Ondernemer

Ondernemers zorgen voor onze banen, een leefbare gemeente en sponsoren ons verenigingsleven. Ze ondernemen voor eigen rekening en risico en nemen hun verantwoordelijkheid. Op de Dag van de Ondernemer vieren we dit ondernemerschap, een initiatief van MKB-Nederland.

Fotocollage