08-05-2019 — 

Schiedammers helpen de gemeente en de politie in het tegengaan van criminaliteit door misstanden te melden. Om de drempel om iets te melden dat niet in de haak is verder te verlagen, werkt de gemeente Schiedam vanaf nu samen met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Cor Lamers ondertekende hiervoor op dinsdag 7 mei een convenant met NL Confidential, de partij achter Meld Misdaad Anoniem. 

Burgemeester Lamers ziet de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem als een nieuwe stap in de bestuurlijke aanpak van ondermijning. “De afgelopen jaren zien we een toenemende bereidheid misstanden te melden. Maar we merken ook dat mensen soms eerder bereid zijn om iets anoniem te melden dan dat ze direct bij de politie of de gemeente aankloppen.” 
Zo’n melding gaat bijvoorbeeld over een hennepkwekerij in de buurt, drugsdealers op de hoek van de straat, maar ook over fraude op het gebied van zorg. De burgemeester: “Door de samenwerking met MMA weten mensen zeker dat zij gegarandeerd anoniem blijven, maar dat hun melding toch op de juiste plek terechtkomt. Door misstanden te melden helpen inwoners en ondernemers van Schiedam ons echt: zij zijn de ogen en oren in de wijk, de winkelstraten en de bedrijventerreinen.”

Melden

Wie het vermoeden heeft dat iets niet in de haak is, kan dat zoals gebruikelijk melden bij de politie of de gemeente. Wie anoniem wil blijven kan gebruikmaken van het anoniem melden via M. M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Online melden is 24 uur per dag, 7 dagen per week mogelijk.

Marc Janssen (Meld Misdaad Anoniem) en burgemeester Cor Lamers ondertekenen het convenant.

Marc Janssen (Meld Misdaad Anoniem) en burgemeester Cor Lamers ondertekenen het convenant.