24-09-2020 — 

Deze week vindt het Upstream Festival plaats. De gemeente Schiedam is trotse samenwerkingspartner van het festival. Via het Upstream Festival ondersteunen we ondernemers en bieden we hen toegang tot netwerken, kapitaal, talent en innovatie.

Wethouder Marcel Bregman nam maandag deel aan de officiële kick-off. Woensdag 23 september opende wethouder Fahid Minhas het Mechatronica Event in het ONS-gebouw. Tijdens deze bijeenkomst gingen Schiedamse ondernemers aan tafel om te zoeken naar mogelijkheden om de samenwerking in de keten te versterken en op die manier het mechatronicacluster in de regio te versterken. De Schiedamse deelnemers waren: Boers & Co, FMI Instrumed, Methrom-Applikon en Orga.

Diezelfde dag werd bekendgemaakt dat Unlocked, challenge van de Bierfabriek, is gewonnen door het Schiedamse bedrijf Stored Energy. Unlocked brengt startups en scale-ups samen met meer volwassen bedrijven, om zo te komen tot afspraken en oplossingen voor circulaire uitdagingen. VFA Solutions, een Schiedams bedrijf in luchtzuivering en binnenlucht kwaliteit, neemt deel aan een challenge rondom kantoorgebouwen. Op vrijdag 25 september, de laatste dag van Upstream, zit Joost Wouters (Seaweed Company) aan tafel bij de dagelijkse talkshow van 16.00 – 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de website van het Upstream Festival