13-06-2022 — 

Schiedam is present op de vastgoedbeurs Provada! Samen met vijf andere gemeenten staat Schiedam in de stand van de Verstedelijkingsalliantie in hal 12, stand 3. Hier is meer informatie te krijgen over:

  • 170.000 woningen
  • 80.000 banen
  • 13 binnenstedelijke locaties

Borrelen

Daarbij nodigt Schiedam u uit voor een virgin borrel.

  • Waar: RAI Amsterdam
    Europaplein 24,
    1078 GZ  AMSTERDAM
  • Wanneer: dinsdag 14 juni
  • Tijd: van 13.30-15.00 uur

Programma

Eerst geven Marcel Groeneweg (Blauwhoed) en Sander van Gurp (Dudok Groep) een presentatie over de ontwikkeling bij de Glasfabriek op Nieuw-Mathenesse. Vervolgens spreekt Job Posner (OCS) over de ontwikkelingen op Schieveste. 

De planning

De komende jaren krijgt het Glasfabriekterrein, wat tegen de binnenstad van Schiedam en het Rotterdamse Merwe-Vierhavensgebied ligt, een nieuwe impuls. Verbindingen met de Schiedamse binnenstad, het water, het Distillers District en de route naar het station krijgen hierbij ruim de aandacht. Hier komen 700 koop- en huurwoningen voor gezinnen, starters en senioren, maar ook horeca en ruimte om te ondernemen. Een waardevolle ontwikkeling voor een historisch stukje Schiedam.
Op Schieveste realiseert Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) circa 3.000 woningen. Schieveste wordt een uitstekend ontsloten woonlocatie met een hoogwaardige en klimaat-adaptieve openbare ruimte met een goede mix aan studentenhuisvesting, betaalbare woningen, middel dure en vrije sector appartementen. De locatie is ideaal voor mensen die in het gebied werken,- voor studenten en mensen die willen verhuizen naar een comfortabel appartement dicht bij de binnenstad en knooppunt van openbaar vervoer. 
De projecten Glasfabriek/Nieuw-Mathenesse en Schieveste leveren een grote bijdrage aan het woningbouwprogramma van Schiedam. De gemeente faciliteert deze marktinitiatieven bij de planuitwerking. 

U bent op 14 juni van harte welkom in hal 12, stand 3!