09-10-2020 — 

Wethouder Duncan Ruseler hees op vrijdag 9 oktober de regenboogvlag. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dit voor het eerst zonder publiek. Schiedam is een van de ruim honderd gemeenten in Nederland waar dat elk jaar gebeurt in het kader van National Coming Out Day (11 oktober). Hiermee laten de gemeenten zien dat zij staan voor een kleurrijke, prettige en veilige leefomgeving voor iedereen. De regenboogvlag blijft het gehele weekend wapperen voor het Stadskantoor.

Wethouder Duncan Ruseler hijst de regenboogvlag.

Met het hijsen van de regenboogvlag benadrukt Schiedam dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met familie, culturele tradities, gebruiken of religie. Het gaat erom dat iedereen zichzelf kan zijn en doet wat goed voelt.

Webinar ‘Genderdysforie: hoe mijn dochter mijn zoon werd’

Op zondag 11 oktober verzorgt Kirsten Visser om 14.00 uur de webinar ‘Genderdysforie: hoe mijn dochter mijn zoon werd’. Aan de hand van de coming out en transitie van haar kind legt zij uit wat genderdysforie is, het geslacht en genderidentiteit. Daarnaast vertelt ze hoe zo'n transitie er uitziet en wat erbij komt kijken. Haar lezingen zijn bedoeld om acceptatie en bewustzijn rond transpersonen en hun familie te vergroten. Daarnaast begeleidt Kirsten ouders van transgenderkinderen bij de emoties en problemen waar zij tegenaan lopen. Het webinar is hier te volgen. 

Kirsten Visser verzorgt zondag 11 oktober de webinar ‘Genderdysforie: hoe mijn dochter mijn zoon werd’

Schiedam Regenbooggemeente

Regenbooggemeenten zijn gemeenten die een samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn aangegaan om de sociale veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’ers) te bevorderen. Schiedam is sinds 2012 officieel Regenboogstad.