24-09-2020 — 

Vrijdag 25 september hijst het college van B&W van Schiedam samen met 70 andere gemeenten in Nederland de vlag voor de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen, de zogenaamde 'Global Sustainable Development Goals'. Op die manier laat ook Schiedam weten dat de stad klimaatverandering wil tegengaan en armoede en ongelijkheid in de wereld wil laten verdwijnen.

Schiedam heeft de wereldwijde duurzame ontwikkeldoelen hoog in het vaandel staan. Zo deed Schiedam afgelopen dinsdag mee aan Nationale buitenlesdag. Tijdens deze lesdag werd er bijvoorbeeld aandacht besteed aan goede gezondheid en leven in het water en op het land.

Op woensdag kwam zelfs de minister van infrastructuur en waterstaat bij openbare basisschool de Taaltuin om de nationale kraanwaterdag af te trappen. Ze opende de handenwasstraat op het schoolplein. De kinderen van de school hadden zich verdiept in hoe het beste water te besparen.

De komende weken zijn er tal van activiteiten in Schiedam op het gebied van duurzaamheid. Zo zal wethouder Jeroen Ooijevaar op 9 oktober a.s. traditioneel de dag van de duurzaamheid inleiden door voor te lezen op een basisschool. Ook is er aandacht voor diverse Schiedamse organisaties met hun klimaatacties.