07-06-2021 — 

Gratis bandenspanning controleren

Op woensdag 9 en 16 juni komen medewerkers van ‘Band op Spanning’ naar Schiedam. Met behulp van professionele mobiele apparatuur kunt u gratis de bandenspanning van de auto laten controleren. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de banden worden opgepompt, zodat u daarna klimaatvriendelijker, stiller, schoner én veiliger de weg op kan gaan. Deze actie is één van de maatregelen die wordt uitgevoerd in het kader van het Schiedamse Actieplan Luchtkwaliteit & Geluid.

Locaties en data

De medewerkers van ‘Band op Spanning’ vindt u op onderstaande data op de volgende locaties:

  • woensdagmiddag 9 juni van 10.00 tot 17.30 uur bij BOB Autowas op de ’s-Gravenlandseweg 412 in Schiedam
  • woensdagmiddag 16 juni van 10:00 tot 17.30 uur in de winkelstraat aan de Monseigneur Nolenslaan, ter hoogte van de Lidl  in Schiedam.

Rijd klimaatvriendelijker

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks circa 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kilo extra CO2-uitstoot. Rijden met opgepompte banden zorgt voor minder geluidsoverlast, waardoor er minder verkeerslawaai is en er minder fijnstof vrijkomt, wat weer een positief effect heeft op de luchtkwaliteit.

Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder: een auto verbruikt jaarlijks op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Maak gebruik van de kosteloze bandenservice

Als u aan de gratis service mee wilt doen, krijgt u van de servicemedewerkers een aanmeldkaart. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning. Daarna krijgt u inzage in uw oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen.

Vragen en informatie

Kijk voor meer informatie op www.bandenspanning.nl. Voor vragen kunt u mailen naar: info@bandenspanning.nl

Leuke weetjes:

150 auto’s met een juiste bandenspanning zorgen voor;

  • 795 liter minder brandstof
  • 2,7 ton minder CO2
  • 16 versleten banden minder 
  • een kostenbesparing van € 2690,- 

"foto van een man die de bandenspanning controleert"