22-05-2020 — 

Vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur mogen de cafés en restaurants weer open. Hierbij geldt vanuit het Rijk een aantal voorwaarden. Bezoekers moeten vooraf reserveren, er vindt een gezondheidscheck plaats en er mogen maximaal 30 gasten binnen zijn. Uiteraard moeten gasten 1,5 meter afstand houden. De gemeente Schiedam geeft horecaondernemers de kans om hun terras tijdelijk uit te breiden. Zo kunnen zij meer bezoekers op hun terras ontvangen.

Veilig en verantwoord

Het is van groot van belang dat de uitbreiding van de terrassen veilig en verantwoord gebeurt. Daarom heeft de gemeente Schiedam een aantal richtlijnen opgesteld. Het kan bijvoorbeeld alleen als de buitenruimte dit ook mogelijk maakt. Er moet ook genoeg ruimte blijven voor voetgangers, hulpdiensten en gemeentelijke diensten. Het totaal aantal zitplaatsen op de terrassen mag niet meer zijn dan voor de corona-maatregelen, de grootte van het terras is maximaal een verdubbeling van het normale terras. De tijdelijke regels zijn geldig tot 1 oktober 2020.

Plan indienen

Horecaondernemers die gebruik willen maken van de mogelijkheid om hun terras tijdelijk te vergroten, kunnen hun plan indienen bij de gemeente:

Wij beoordelen uw plan zo snel mogelijk. Als we uw plan goedkeuren ontvangt u een besluit voor het tijdelijke terras per post en per mail. Voor deze aanpassing berekenen wij geen leges. De tijdelijke regels gelden tot 1 oktober 2020.

 

Vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 14010. U kunt ons ook een mail sturen via horeca@schiedam.nl.