16-03-2021 — 

Afgelopen vrijdag is het buitenleslokaal in Tiny Forest 't Groenoordje in de wijk Groenoord officieel in gebruik genomen. De leerlingen van de groepen 5 en 5/6 van basisscholen Loep en El Furkan zullen als echte kinderboswachters zorgen voor dit bosje.

Opening eerste Tiny Forest

Tijdens de opening vertelde wethouder Jeroen Ooijevaar. “Groen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mens en dier. De gemeente Schiedam wil meer groen in de stad en schonere lucht. Het is ook belangrijk dat kinderen meer leren over de natuur. Een Tiny Forest als buitenlokaal voor scholen draagt bij aan deze doelstellingen.”

Buitenlessen

Tiny Forest ’t Groenoordje wordt door basisscholen Loep en El Furkan gebruikt voor buitenlessen. Niet alleen voor natuurlessen, maar op mooie dagen kan dit zogenaamde buitenlokaal ook voor een reken- of taalles gebruikt worden. Tijdens de opening kregen de 'Rangers' les door IVN Natuureducatie. Zij rollen het concept van Tiny Forests uit in Nederland. Het Natuur en Milieu Educatie centrum van Schiedam gaf ondersteuning tijdens de les.

Meer Tiny Forests in Schiedam

In maart 2020 werd Tiny Forest 't Groenoordje aangeplant tijdens de Boomfeestdag. De officiële opening heeft door de coronabeperkingen een jaar op zich laten wachten. Er komen nog 2 Tiny Forests in Schiedam. Het streven was dat de 2e Tiny Forest morgen tijdens de nationale Boomfeestdag aangepland zou worden. Dit kon niet doorgaan doordat de landelijke Boomfeestcommissie besloten heeft deze dag naar 10 november 2020 te verplaatsen. Schiedam hoopt dan rond die tijd niet 1 maar 2 Tiny Forest locaties te openen. IVN Natuureducatie heeft hiervoor een participatietraject gestart.