11-03-2020 — 

Deze week worden de eerste nieuwe bomen aangeplant in park Willem-Alexander. Op het dak van de Ketheltunnel kan niet alleen worden gesport, maar er is ook een park van maar liefst 15 hectare groot. De gemeente Schiedam maakt hier de komende jaren stap voor stap een aantrekkelijke omgeving van. Een groene plek, die uitnodigt tot wandelen, sporten en ontspannen.

Wethouder Jeroen Ooijevaar: "Een park kan niet zonder bomen. Ze leveren een bijdrage aan onze gezondheid, de leefbaarheid. Ook met het oog op de klimaatverandering zijn bomen heel belangrijk: ze geven schaduw als het warm is, houden water vast als het hard regent en leggen fijnstof en CO2 vast. Daarom planten we deze week de eerste 64 bomen. De komende jaren volgen er nog veel meer."

In het voorjaar krijgen de entrees van het park kleurige accenten met bloemen. Het park zelf wordt afwisselend 'glad' en 'ruig'. Bloemen en kruiden zorgen voor extra kleur. Zo is het park het hele jaar door aantrekkelijk voor mensen, maar ook voor vlinders, vogels, insecten en bijvoorbeeld vleermuizen.