21-04-2020 — 

Verschillende kerken in Schiedam hebben de afgelopen tijd op woensdagavond hun kerkklokken geluid. Daarmee wilden de kerken mensen tijdens de coronacrisis met elkaar verbinden, ondanks dat zij nu niet bij elkaar kunnen zijn. Ook riepen de kerken op tot gebed en vormen van steun voor mensen die ziek zijn. Maar ook voor degenen die zich elke dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van hun medemensen.

Twee moskeeën doen een gebedsoproep via luidsprekers

De Muridaye moskee aan de Raam en de Yildiz moskee aan de Dr. Schaepmansingel doen de komende weken op vrijdag een gebedsoproep via luidsprekers. Net als de kerken willen de moskeeën op deze manier hun verbondenheid tonen met de slachtoffers van het coronavirus en met iedereen die het nu moeilijk heeft. Ook willen ze laten zien dat we hier als maatschappij samen sterker uit zullen komen, wat onze religie of afkomst ook is.

Vrijdag 24 april, 1 mei en 8 mei rond 14.00 uur hoort u de gebedsoproepen

Een gebedsoproep wordt ook wel ezan genoemd. De ezan is een aankondiging en uitnodiging voor de gebedstijden van moslims. Vrijdag is voor moslims de belangrijkste gebedsdag. De ezan zal in het Arabisch worden opgeroepen, met een gebed in het Nederlands erna. De gebedsoproepen duren maximaal 10 minuten.