09-05-2022 — 

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen vrijdag bleek dat er ruime steun was voor het advies van verkenner Fahid Minhas. Die adviseerde om een coalitie te vormen bestaande uit VVD, DENK, PvdA, D66 en Progressief Schiedam. Op voordracht van DENK wordt Metin Çelik aangesteld als informateur. Çelik krijgt als opdracht mee om uitvoering te geven aan het advies van Minhas en op korte termijn gesprekken met de beoogde coalitiepartijen te starten om tot een coalitieakkoord te komen.

Metin Çelik is in het dagelijks leven manager bij de Nationale Politie en heeft ruime politieke ervaring. Op dit moment is hij fractievoorzitter van DENK in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer en zat hij 12 jaar in de gemeenteraad van Rotterdam. Tevens was Çelik jarenlang actief als wijkagent in Schiedam. Hij kent de stad vanuit die hoedanigheid goed. 

Informateur Metin Çelik: “Ik voel mij erg vereerd om met deze mooie opdracht, in een fantastische gemeente, aan de slag te gaan”.

Fractievoorzitter van DENK Dogukan Ergin: “Met Metin Çelik als informateur stellen wij niet alleen een ervaren politicus aan die de coalitieonderhandelingen gaat begeleiden, maar ook iemand die Schiedam goed kent. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de formatie bij hem in goede handen is”.