15-06-2020 — 

In maart konden ondernemers in verband met de coronacrisis uitstel van betaling van de belastingaanslag vragen. Dit uitstel verloopt binnenkort. Dat betekent dat de aanslag waarvoor uitstel was verkregen vóór 15 juli moet zijn betaald aan de Regionale Belasting Groep (RBG). We begrijpen dat het lastig kan zijn om de aanslag voor 15 juli in één keer te betalen. Voor ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de uitstelregeling zijn er daarom de onderstaande mogelijkheden.
 

  1. Betalen in maximaal tien termijnen
    De betaling van de aanslag kan eenmalig worden gespreid over maximaal tien termijnen. De betaling verloopt dan via automatische incasso. De RBG schrijft de eerste termijn af rond 25 juli 2020.
     
  2. Verlengen uitstel van betaling
    Is betaling op dit moment niet mogelijk? Dan kunt u bij de RBG (gemotiveerd) tot uiterlijk 1 september 2020 verlenging van het uitstel aanvragen. Als de RBG uw aanvraagt goedkeurt, kunt u indien nodig vanaf 1 september in maximaal acht termijnen betalen.

Ondernemers van wie het uitstel verloopt, ontvangen deze week een brief van de RBG. Hierin staat hoe zij contact kunnen opnemen met de RBG.