14-09-2022 — 

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september is het Schoolbrengweek voor het basisonderwijs. Tijdens deze week wordt ouders en kinderen gevraagd om samen lopend of fietsend naar school te komen. Maandagochtend gaf wethouder Frans Hamerslag bij basisschool Loep de aftrap voor de Schoolbrengweek. 

Wethouder Hamerslag: "Samen lopen en fietsen naar school is een goede manier om te leren veilig en gezond deel te nemen aan het verkeer. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Je leert hoe het moet door het te doen. Daarom staat de Maand van de Veilige Schoolomgeving dit jaar in het teken van ouderbetrokkenheid. Ik roep alle ouders en leerlingen op om in deze week zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Als zij hier gehoor aan geven, leidt dat niet alleen tot een rustigere en veiligere schoolomgeving, maar het is ook goed voor het milieu."

Bewegen is ook goed voor de gezondheid, het activeert de hersenen en geeft een geluksgevoel. En leerlingen doen de noodzakelijke ervaring op in het verkeer. Bovendien is lopen en fietsen naar school leuk; onderweg is er tijd om de verhalen te delen. 

Wethouder Hamerslag gaf bij basisschool Loep in Groenoord maandag de aftrap voor de Schoolbrengweek. Om de week gezond te beginnen lopen leerlingen van de groepen 5 en 6 van Loep ‘The Daily Mile’. Dit is een concept waarbij kinderen dagelijks de dag of les onderbreken om 15 minuten in hun eigen tempo een rondje te rennen of te joggen (1 mile). Het doel is blije fittere kinderen door 15 minuten per dag te lopen op school. 

De Schoolbrengweek wordt georganiseerd door de gemeente Schiedam en SCHOOL op SEEF, een educatieprogramma voor het basisonderwijs, bedoeld om leerlingen van basisscholen te helpen zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer.

foto's: Paul Voorham i.o.v. ROV Zuid-Holland