28-12-2021 — 

Ben je de kerstboom zat? Sleep ‘m naar een kerstboom-verzamelpunt bij je in de wijk!  Tussen dinsdag 28 december en vrijdag 7 januari kun je op verschillende dagen je oude kerstboom tussen 8:00 en 16:00 uur kwijt op 1 van de 17 ophaalplekken in Schiedam. Medewerkers van Irado rijden vervolgens langs om de bomen op te halen en te versnipperen. Een kerstboom-verzamelpunt is te herkennen aan het kerstboom-sjabloon op de grond. 

Veilig inzamelen op 17 locaties"Kerstboomsjabloon inzamelpunt"

Vanwege corona krijg je helaas geen vergoeding meer voor het inleveren van je kerstboom. Om de inzameling voor iedereen zo veilig mogelijk te houden werkt Irado niet met contant geld. Hiermee wordt voorkomen dat er te veel mensen te lang en te dicht bij elkaar komen bij het inleveren. Wel kun je dit jaar je boom op veel meer locaties kwijt. De lijst met locaties en inzameldagen is op de website van Irado terug te vinden.

Let op! Plaats geen bomen op de verzamelpunten tussen oudejaarsdag (31 december na 16:00 uur) en 3 januari (voor 8:00 uur). Dit om brand te voorkomen.

Haal voor het plaatsen alle versiering uit de kerstboom. De bomen worden versnipperd en de snippers gebruikt voor wandelpaden en groene brandstof.