05-11-2019 — 

Kinderen en jongeren hebben recht op onderwijs. Om hun talenten te ontdekken én te ontplooien voor een goede toekomst. Om dit recht te waarborgen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gaat het Regionaal Bureau Leerplicht+ vanaf 5 november verder onder een nieuwe naam: Leerrecht. Vanaf januari 2020 sluit het Steunpunt Jongeren hierbij aan.

Leerrecht is daarmee de plek voor leerplicht en voortijdig schoolverlaten in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De nieuwe naam is onderdeel van een intensieve samenwerking tussen de Waterweggemeenten voor een aansluitende aanpak van kinderen en jongeren van 5 tot 23 jaar. 

Leerplicht en voortijdig schoolverlaten

Leerlingen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar die nog geen startkwalificatie hebben behaald zijn kwalificatieplichtig. De gemeenten Maasssluis, Vlaardingen en Schiedam hadden het toezicht op deze wettelijke taken al ondergebracht bij het Regionale Bureau Leerplicht+. Het Steunpunt Jongeren houdt zich bezig met het voorkomen van voortijdig schoolverlaten bij jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Met Leerrecht zijn leerplicht én voortijdig schoolverlaten straks bij elkaar ondergebracht, waardoor er een meer aansluitende aanpak is voor kinderen en jongeren van 5 tot 23 jaar.  

Leerrecht, geeft toekomst

Leerrecht is gevestigd aan de Piersonstraat 31 in Schiedam en te bereiken via telefoonnummer 010 248 40 40, e-mail @email. Meer informatie staat op  www.leerrecht.nl.

Logo Leerrecht