28-08-2019 — 

Het kruispunt tussen de Churchillweg, de Sporthalstraat, de Nieuwe Damlaan en de Hargalaan is de komende 3 weekenden afgesloten voor verkeer. De rijbanen zijn toe aan vervanging en daarom worden het asfalt en de detectielussen voor de stoplichten vernieuwd.

Planning werkzaamheden in fases

De werkzaamheden starten zondag 1 september om 05.00 uur tot maandagochtend 05.00uur. De andere twee daarop volgende weekenden starten de werkzaamheden vrijdagavond om 19.00 uur en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Gekozen is voor drie aaneengesloten weekenden om de overlast tot een minimum te beperken.

Fase 1: 1 september 05.00 uur – 2 september 05.00 uur

Het asfalt wordt verwijderd, randwerk vindt plaats aan de berm op de Hargalaan en tijdelijke belijning wordt aangebracht.

Fase 2: 6 september 19.00 uur – 9 september 05.00 uur

Een laag asfalt en tijdelijke belijning wordt aangebracht. De detectielussen worden ingeslepen in de rijbanen.

Fase 3: 13 september 19.00 uur – 16 september 05.00 uur

De laatste laag asfalt, de deklaag, wordt aangebracht en de nieuwe belijning.

Bereikbaarheid en omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid. Sporthal Groenoord, Margriethal, Thermen Holiday, het Optisport zwembad, BasicFit en Eat Palazzo zijn bereikbaar via een ingestelde omleiding over de Schiedamseweg. Het openbaar vervoer maakt gebruik van de bus en/ of trambaan.

Bereikbaarheid Franciscus Gasthuis & Vlietland

De rotonde vlak voor de parkeerplaatsen van het ziekenhuis zijn gedeeltelijk niet bereikbaar. De gemeente zorgt ervoor dat door middel van rijplaten het ziekenhuis toegankelijk blijft en dat de hinder voornamelijk voor en na bezoekerstijden plaatsvindt. De hulpdiensten kunnen gebruikmaken van de bus en/ of trambaan.