26-09-2019 — 

Maandag 30 september worden in de centrale hal van het Stadskantoor tussen 10.00 en 12.00 uur kinderpostzegels verkocht. Een groep kinderen van basisschool De Poldervaart zorgt voor de verkoop. Ook burgemeester Lamers en wethouder Ruseler helpen mee. De opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar zijn dat dakloze kinderen.

Kinderen van speciaal onderwijs

Op basisschool De Poldervaart wordt speciaal onderwijs gegeven. De leerlingen van deze school kunnen niet langs de deuren met de kinderpostzegelactie. Onder begeleiding en binnen in het Stadskantoor lukt het verkopen wel. Naast kinderpostzegels is er meer te koop. Bijvoorbeeld thee, bollen of een shopper. Ook is het mogelijk om alleen een donatie te doen.

In actie voor dakloze kinderen 

​​De opbrengst van de Kinderpostzegelactie gaat dit jaar naar de 8.500 kinderen die in Nederland in een daklozen- of vrouwenopvang wonen. De begeleiding in de opvang is vooral gericht op de volwassenen. Voor de kinderen is meestal weinig aandacht. Ze hebben er geen eigen kamer en geen privacy, er is nauwelijks speelgoed, ze mogen vaak hun vriendjes niet meenemen, hebben hun huisdieren achter moeten laten en kunnen ook niet zorgeloos buiten spelen. Kinderpostzegels wil ervoor zorgen dat ze zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is.