22-07-2021 — 

Ruim 3000 Schiedamse jongeren en de kinderen hebben hun mening gegeven over hoe zij vinden dat het gaat. Jongeren van 12 tot 23 jaar lieten via de jeugdmonitor van de gemeente weten hoe zij denken over thema’s zoals lekker in je vel zitten, kansengelijkheid en meedenken en meedoen. Daarnaast gaf de Kindergemeenteraad adviezen aan de stad over kansengelijkheid, zowel thuis, op school als in de wijk. 

De gemeente Schiedam wil haar jonge inwoners graag actief betrekken bij hun leefomgeving en de stad. Zeker in deze coronaperiode. Want actieve, betrokken jongeren die iets willen betekenen voor de stad zijn van grote waarde. Daarom vragen wij jongeren elke twee jaar om hun mening. Daarnaast hebben we een Kindergemeenteraad die met ons meedenkt en adviezen geeft, onder begeleiding van De Kleine Ambassade.

Over de resultaten van de jeugdmonitor is een video gemaakt. De jongeren van I’ve got the #Power gaan nog in gesprek over de thema’s uit de jeugdmonitor. 

De prachtige adviezen die de Kindergemeenteraad de afgelopen twee jaar aan de stad heeft gegeven, zijn verzameld in de Goed Nieuws-krant. Die is op 12 juli overhandigd aan wethouder Patricia van Aaken. Zij maakten ook een video over hun adviezen.

Meer informatie over de jeugdmonitor en I’ve got the #Power is te vinden op I've got the power. Meer info over de adviezen van de Kindergemeenteraad vindt u op de website van de Schiedamse Kindergemeenteraad. 

Screenshot video