19-10-2020 — 

Op woensdag 28 oktober wordt in Schiedam op alle parkeerautomaten kentekenparkeren ingevoerd. De parkeerautomaten geven dan geen ticket meer en automobilisten hoeven niets meer achter de voorruit te leggen. Het is voldoende om het kenteken van de auto in te voeren in de parkeerautomaat.

De controleur kan met een scan van de kentekenplaat zien of voor het parkeren is betaald. Het blijft wel mogelijk om een betaalbewijs uit de automaat te ontvangen. Aan het betalen zelf verandert niets: dan kan met een pinpas of een creditcard.

De gemeente wil alle parkeertransacties digitaal koppelen aan het kenteken van de geparkeerde auto. Kentekenparkeren past in het beleid van de gemeente. Al eerder werden alle parkeervergunningen kentekengebonden en werd het mobielparkeren ingevoerd. 
Begin 2021 vervangt een app met kentekenregistratie ook de kraskaart voor het bezoek van bewoners. Ook mantelzorgers zullen deze app gaan gebruiken. Aan het einde van dit jaar volgt een uitgebreide toelichting op het gebruik van de app.