12-10-2023 — 

De gemeente Schiedam werkt aan de voorbereidingen om bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse te veranderen in een levendige plek om te wonen, werken en ontspannen. Op donderdag 26 oktober is er op het terrein van de voormalige glasfabriek een informatiemarkt over de toekomst van het gebied, dat een rijke historie kent door de glasindustrie en dat bekendstaat om zijn jeneverindustrie. 

Wethouder Antoinette Laan: “Nieuw-Mathenesse ligt direct tegen onze historische binnenstad aan en grenst aan het water. Dat biedt de komende jaren volop mogelijkheden. Zo wordt het noordelijk deel een woon- werkomgeving met meer dan 1.200 woningen en 31.000m2 ruimte voor bedrijven, horeca, maatschappelijk, persoonlijke dienstverlening, cultuur en ontspanning. Een park verbindt de nieuwbouwwoningen, het industrieel erfgoed, de distilleerders en de verborgen binnentuinen met elkaar. We onderzoeken de mogelijkheid om een hotel te bouwen rond en bovenop de silo’s van de glasfabriek, inclusief voorzieningen zoals een restaurant. We laten graag zien wat onze plannen zijn en hoe deze nieuwe buurt eruit gaat zien. Ook voeren we gereguleerd parkeren in, onderzoeken we de ontwikkeling van een parkeergarage en zorgen we voor een veilige verkeersdoorstroming. We informeren de ondernemers, omwonenden en geïnteresseerde Schiedammers hier graag over.’’ 

Verschillende stands en rondleidingen

De informatiemarkt wordt gehouden op donderdag 26 oktober tussen 16.00 en 20.00 uur. Bezoekers krijgen bij verschillende stands informatie van medewerkers van projectontwikkelaars Blauwhoed en Dudok en medewerkers van de gemeente Schiedam. Wie geïnteresseerd is in de historie van de glasfabriek kan om 17.30 uur of om 19.00 uur meelopen met een rondleiding over het terrein van de glasfabriek.