10-06-2022 — 

De gemeente Schiedam en het Havenbedrijf trekken samen op bij het promoten en versterken van het maritieme cluster, het benutten van kansen voor onderwijs en innovatie en het werken aan de balans tussen economische ontwikkeling en een aantrekkelijke leefomgeving.

Inspiratie en mogelijke samenwerkingen liggen letterlijk om de hoek. Dat werd vrijdag wel duidelijk toen zo’n 25 bedrijven uit Schiedam en Rotterdam elkaar ontmoetten in het Rotterdam Makers District rond het thema waterstof. Onder begeleiding van Boudewijn Siemons, COO van Havenbedrijf Rotterdam, en Antoinette Laan, wethouder van de gemeente Schiedam, namen Schiedamse bedrijven een kijkje in de keuken bij het onderwijs en innovatieve buurbedrijven in het Makers District, die zich bezighouden met de toepassing van waterstof en andere alternatieve energiebronnen.

Ze maakten kennis met het eerste waterstoftankstation voor de kleine binnenvaart dat gaat komen in de Dokhaven op RDM, de waterstoftaxi die gelanceerd wordt tijdens de Wereldhavendagen, het Energietransitielab van de Hogeschool Rotterdam, de waterstofceltechnologie van Zepp.solutions, de MINDbase waar ze vernieuwende bedrijven verbinden met de wensen van Defensie, de klimaatcampus Platform Zero en de energiebesparende methode die het Schiedamse bedrijf Stored Energy heeft ontwikkeld voor de Stadshaven Brouwerij.