06-02-2021 — 

De komende periode verwachten we bar winterweer met veel kou, wind en sneeuw. Mede daardoor is de reguliere opvang voor dak- en thuislozen op dit moment onvoldoende om iedereen een dak boven het hoofd te bieden. Vanaf zaterdag 6 februari zal daarom de gymzaal aan de Van der Leeuwlaan voor een periode van maximaal 3 weken worden ingericht als extra opvanglocatie. 

Aanleiding

Vanwege het coronavirus moeten de tijdelijke bewoners van de reguliere opvanglocatie onderling 1,5 meter afstand houden. Hierdoor kunnen er minder mensen in de opvang terecht. Bovendien is de toeloop op dit moment groter door het koude weer. Daarom moeten we tijdelijk een aantal extra opvangplaatsen inrichten, zodat niemand in de kou op straat hoeft te overnachten.

Tijdelijke noodopvang

Vanaf zaterdag 6 februari worden in de gymzaal aan de Van der Leeuwlaan maximaal 12 mensen opgevangen die nergens anders heen kunnen, omdat ze geen dak boven hun hoofd hebben. We doen dit in nauw overleg met Mavo Schravenlant XL. De opvang is in verband met het winterse weer zowel voor overdag als ‘s nachts. Zeker tijdens barre winterse omstandigheden laten we niemand in de kou staan.

Bij de zaal is 24 uur per dag beveiliging aanwezig. Ook zijn er gedurende een aantal uur per dag zorgmedewerkers aanwezig. De gebruikers van de opvang mogen geen bezoek ontvangen.