17-07-2021 — 

Steeds meer Schiedammers zijn inmiddels geheel of gedeeltelijk gevaccineerd. In de Sporthal Groenoord en op andere plekken in de regio wordt dag in dag uit hard gewerkt om iedereen die dat wil te beschermen tegen corona. Toch blijft de vaccinatiegraad in sommige wijken achter. Daarom gaan de GGD Rotterdam-Rijnmond en de gemeente Schiedam van 20 tot en met 22 juli bij wijze van proef de wijk in.

In Schiedam West en Nieuwland komt een tijdelijk informatiepunt, waar medewerkers bewoners vragen beantwoorden en helpen met het maken van een vaccinatieafspraak. In Schiedam Oost komt drie dagen lang een tijdelijk vaccinatiepunt, speciaal gericht op inwoners iedereen die zich nog niet hebben laten vaccineren.

Vaccineren in Buurthuis Huis van de Wijk Oost

In Buurthuis Huis van de Wijk Oost (Boerhaavelaan 79) wordt een tijdelijke vaccinatielocatie ingericht voor iedereen die nog niet is gevaccineerd. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom mensen nog geen vaccinatie hebben gehaald. Bijvoorbeeld omdat ze de taal niet machtig zijn of omdat ze het moeilijk vinden om via internet of telefoon een afspraak te maken. Sommige mensen zien ertegenop om naar een grote sporthal te gaan of ze hebben geen vervoer. Ook arbeidsmigranten, die hier tijdelijk verblijven, zijn niet allemaal in de gelegenheid geweest om zich te laten vaccineren.

De GGD vaccineert in Buurthuis Huis van de Wijk Oost op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 juli tussen 13.30 en 20.30 uur. Wie zich wil laten vaccineren kan zonder afspraak langskomen. Er wordt gevaccineerd met vaccins van Janssen en Pfizer. De vaccinatie is gratis.
Deze extra tijdelijke vaccinatielocatie is alleen bedoeld voor mensen die nog geen prik hebben gehad, niet voor mensen die al een afspraak hebben bij een van de reguliere locaties.

Informatiepunt voor het maken van een afspraak

De GGD en de gemeente richten in Schiedam West en Nieuwland een tijdelijk informatiepunt over coronavaccinatie in. Dat is bedoeld voor mensen die informatie willen hebben over vaccinaties. De medewerkers van het informatiepunt kunnen ook helpen met het maken van een afspraak. Het informatiepunt staat dinsdag 20 juli voor de deur bij wijkcentrum De Erker in Schiedam West (Jan van Avennesstraat 32) en op woensdag 21 en donderdag 22 juli op de Monseigneur Nolenslaan in Nieuwland (niet zoals eerder aangekondigd op het Nieuwlandplein). Het informatiepunt is open van 9.00 tot 16.00 uur.

Buurthuis Huis van de Wijk Oost