16-10-2019 — 

De gemeente Schiedam is genomineerd voor de verkiezing ‘Diervriendelijke Gemeente van 2019’. Schiedam is samen met negen andere gemeenten in de race voor de titel. De nominatie is een feit omdat Schiedam goed scoort op het dierenwelzijn beleid. Er goede contacten zijn tussen de gemeente en de dierenopvangcentra. Er goede afspraken zijn met de dierenambulance. En ook de wijze waarop de gemeente ambtelijk invulling geeft aan het dierenwelzijn beleid heeft ervoor gezorgd dat Schiedam in de top 10 staat. 

Uitslag in november

Om de winnaar te bepalen worden de genomineerde gemeenten verder onderzocht. Daarna wordt een top 3 samen gesteld. Een onafhankelijke en deskundige jury zal uiteindelijk het definitieve oordeel vellen.  De bekendmaking van de winnaar van het jaar 2019 vindt plaats op 9 november 2019 tijdens het Landelijke Congres Dierenhulpverlening in Gorinchem.   

Voor de tweede keer

De verkiezing is een initiatief van Stichting DierenLot. Deze stichting spant zich in om dierenwelzijn een belangrijk onderdeel te maken van het gemeentebeleid. Vorig jaar was de gemeente Leeuwarden winnaar van de verkiezing. Dit jaar wordt de verkiezing voor de tweede keer gehouden. Kijk voor meer informatie over deze verkiezing op: www.meestdiervriendelijkegemeente.nl