16-03-2023 — 

Op maandag 20 maart vindt de eerste Schiedamse Inclusielunch plaats. Dit is een inspiratiebijeenkomst waar partners van de gemeente Schiedam nieuwe ideeën en inzichten met elkaar delen op het gebied van inclusie. Het college werkt daarmee aan een breed in de stad gedragen aanpak van discriminatie en het bevorderen van inclusie.

Deze Inclusielunch wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, die elk jaar wordt gehouden op 21 maart. Het bestrijden van racisme en discriminatie en het bevorderen van inclusie is een speerpunt van het college van burgemeester en wethouders. Wethouder Anouschka Biekman: “Alleen als we samen optrekken kunnen we onze doelen bereiken. Met dit evenement willen we daarom een langdurige samenwerking in gang zetten om met onze partners in de stad racisme en discriminatie een halt toe te roepen.” 

Wethouder Doğukan Ergin vult aan: “Schiedam is een kleurrijke stad, maar toch krijgt nog niet iedereen dezelfde kansen. Daarom zetten we ons extra in om inclusie en diversiteit te bevorderen.”

De Inclusielunch is een van de eerste in een serie van bijeenkomsten die gedurende dit jaar zullen worden gehouden. Deze keer zijn de deelnemers RADAR en een aantal maatschappelijke organisaties op het gebied van onder andere gezondheid en opgroeien, maar voor de volgende keren worden ook andere organisaties uitgenodigd.

De bijeenkomst vindt plaats in het Stadskantoor en zal worden geleid door experts op het gebied van discriminatie en inclusie. Naast presentaties van onder andere Lisette Tanis-Pinas (strategisch adviseur van Bureau Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme) en Sjaak van de Linde (directeur van RADAR), zullen de aanwezigen ook met elkaar in gesprek gaan. De opgedane ideeën worden verwerk in de Inclusieagenda, die later dit jaar wordt opgesteld.