12-05-2022 — 

Klimmen, klauteren en struinen of lekker kliederen met zand en water. Kinderen worden in de nieuwe natuurspeeltuin uitgedaagd om vrij te spelen in de natuur. Woensdagmiddag openden initiatiefneemsters en wijkbewoners Anja van Bekhoven en Corina Versloot samen met wethouder Antoinette Laan officieel de natuurspeeltuin. Dit deden zij door het bord met de naam ‘Natuurspeeltuin De Gorzen’ te onthullen. Het bord is gemaakt door kinderen uit de buurt.

"opening natuurspeeltuin de gorzen in schiedam"
Opening natuurspeeltuin door vlnr: Anja van Bekhoven, wethouder Antoinette Laan en Corina Versloot

Een natuurspeeltuin voor verschillende leeftijden en kinderen met een beperking

Op en rond de zwerfkeien en boomstammen kan ook lekker gespeeld worden, of even uitrusten natuurlijk. De natuurspeeltuin is voor kinderen van verschillende leeftijden. Daarbij is in de nieuwe inrichting rekening gehouden met speelmogelijkheden voor kinderen met een beperking zodat ook zij hier avonturen kunnen beleven.

Initiatief van wijkbewoners

Wijkbewoonsters Anja van Bekhoven en Corina Versloot hadden een verzoek ingediend om de speeltuin te vernieuwen. De gemeente heeft samen met hen, de gebruikers van de voormalige kinderboerderij en de vrijwilligers van de Maastuin gekeken naar waar behoefte aan is op deze speelplek en wat de mogelijkheden zijn om uit te breiden. Bureau RIS | Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur heeft in opdracht van de gemeente het participatie- en ontwerptraject verzorgd en heeft ook de uitvoering begeleid. De aannemer Multi-tuin en Landschap heeft de natuurspeeltuin aangelegd.

Park Maasboulevard voor een breed publiek

De fitness toestellen op de Maasboulevard zijn eigendom van de gemeente. Het terrein eromheen is gebruiksvriendelijk aangelegd. Onder de noemer Sporten aan de Maas is op de Maasboulevard een bootcampstrook aangelegd. Om sport en spelen in één van de grote recreatiegebieden in Schiedam compleet te maken is de speeltuin omgevormd tot een natuurspeeltuin. Het natuurlijke karakter van de nieuwe speelplek sluit mooi aan op de omgeving van Park Maasboulevard, de Maastuin en het Tiny Forest.