30-01-2024 — 

In Schiedam is de energietoeslag 2023 al 3.675 keer toegekend. Wie nog geen toeslag heeft gekregen maar denkt er wel recht op te hebben kan tot en met 30 juni een aanvraag indienen.

Stroomopwaarts keert de toeslag van 1.300 euro uit aan de inwoners van Schiedam met een laag inkomen die hier recht op hebben. “Heel veel Schiedammers hebben de Energietoeslag al ontvangen, in deze moeilijke tijden is het een mooi steuntje in de rug”, zegt wethouder Petra Zwang. Jongeren van 18, 19 en 20 jaar en studenten die op zichzelf wonen én een contract met een energieleverancier hebben kunnen in Schiedam de toeslag krijgen.

Automatisch

Ruim honderd aanvragen zijn nog in behandeling bij Stroomopwaarts. “Een groot deel die er recht op heeft, heeft de toeslag automatisch toegekend gekregen. Wie het niet heeft ontvangen maar wel denkt er recht op te hebben kan tot en met 30 juni een aanvraag indienen”, laat wethouder Zwang weten.

Helpende hand

Wie hulp nodig heeft om de aanvraag in te dienen kan terecht bij de Formulierenbrigade van Stroomopwaarts. Een afspraak kan worden gemaakt via www.stroomopwaarts.nl/formulierenbrigade of door te bellen met het Klant Contact Centrum van Stroomopwaarts.

Stroomopwaarts kan bij twijfel nagaan of iemand in aanmerking komt voor de energietoeslag 2023.