18-03-2020 — 

Vandaag, 18 maart, zou het Boomfeestdag zijn. Kinderen van de basisscholen Loep en El Furkan zouden volop meehelpen met het aanplanten van de bomen in het eerste Tiny Forest van Schiedam.

Nu de scholen dicht zijn kon dat helaas niet doorgaan, maar het Tiny Forest wordt wel aangelegd. Maar zonder festiviteiten. We halen de schade later nog in! De naam van het Tiny Forest is bedacht door de kinderen: 't Groenoordje.

De Tiny Forests zorgen niet alleen voor meer groen in de stad, ze zijn ook een plek waar kinderen meer kunnen leren over de natuur. Met deze ‘mini-bossen’ krijgt Schiedam er op korte termijn maar liefst 1.800 nieuwe bomen bij. 

Wethouder Jeroen Ooijevaar (Groen, Duurzaamheid) is blij met de komst van de drie Tiny Forests: "Groen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van mens en dier. We willen meer groen in de stad én schonere lucht. Tiny Forests helpen ons weer een stap in de goede richting. In een Tiny Forest komen wel 600 inheemse bomen op 200 m2. Dat kunnen we in Schiedam goed gebruiken. Maar minstens even belangrijk is dat kinderen er meer kunnen leren over de natuur."

Partnergemeente

Schiedam is een van de 16 gemeenten in Zuid-Holland waar Tiny Forests worden aangelegd. Schiedam wordt partnergemeente voor Tiny Forests dankzij een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland. Het NME-centrum in Schiedam werkt samen met IVN Natuureducatie aan een beleefwereld waarin contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in hun ontwikkeling. IVN Natuureducatie en NME Centrum brengen zo de natuur dichtbij: op school, op de kinderopvang en in de vrije tijd.