26-03-2021 — 

Iedereen kent de metalen verkeersborden in het straatbeeld, maar verkeersborden van bamboe? Binnenkort vervangt de gemeente rond de Bosboomlaan en omgeving een aantal verkeersborden en straatnaamborden voor een bamboe exemplaar.

De bamboeborden gaan bijna 2 keer zo lang mee als borden van metaal. Bovendien zijn ze ook nog eens volledig recyclebaar. ”Schiedam zet zich in voor een circulaire economie zonder afval. Deze bamboeborden dragen hier aan bij,” aldus wethouder Jeroen Ooijevaar.

Schiedam start deze maand met bamboeborden als proef

Fractie van Dijk/GroenLinks diende een motie in bij de gemeenteraad om bamboeborden als proef in te gaan zetten. Hierop heeft de gemeente besloten dit jaar te bekijken of de testexemplaren een duurzaam alternatief voor metalen borden zijn. De proef zal na een jaar geëvalueerd worden.

Schiedam heeft op het gebied van duurzaamheid grote ambities

“Daarom ben ik trots dat door onze motie de nieuwe verkeersborden duurzaam en verantwoord worden”, aldus Sun van Dijk – Fractie van Dijk/GroenLinks. Kapotte of versleten verkeersborden kunnen tot spaanplaat verwerkt worden of als biomassa worden gebruikt voor het opwekken van stroom. “Bamboe heeft als eigenschap dat het enorm veel CO2 opneemt en sterker is dan hardhout. Dus goed voor de CO2 reductie en voor de portemonnee”, legt Van Dijk uit.