24-12-2021 — 

Burgemeester Cor Lamers heeft deze week drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De heren Salim Aslan, Kazim Çelik en Nurettin Keten zijn door koning Willem-Alexander benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun verdiensten voor de Islamitische stichting Muradiye. 

De ‘lintjes’ konden nog in 2021 worden uitgereikt bij een zogenoemde bijzondere gelegenheid. Oorspronkelijk zou de ceremonie in het Stadskantoor plaatsvinden, maar vanwege de coronamaatregelen gebeurde dat nu buiten nabij de woningen van de heren, zonder extra gasten. Op een later moment wordt nog meer aandacht besteed aan de uitreiking om hier feestelijker bij te kunnen stilstaan. 

De  heren zijn allen betrokken geweest bij de oprichting van de Islamitische stichting Muradiye in 1975. Ze hebben niet alleen het gebedshuis vanaf de grond opgebouwd, jarenlang zijn zij actief geweest om de benodigde financiële middelen te verzamelen als fondsenwerver. Door het organiseren van fancy fairs, landelijke inzamelingsacties en deur-aan-deuracties haalden zij veel geld op. 

Een aantal jaren later, toen de moskee goed draaide, hebben de heren zich ingezet als onderwijzer. Dat was de aanzet tot blijvend en kwalitatief onderwijs binnen de moskee. Ook hebben alle drie de decorandi zitting in de Raad van Toezicht. 

De heren Aslan, Çelik en Keten zijn van grote betekenis (geweest) voor de Islamitische gemeenschap in Schiedam.

De heer en mevrouw Keten


De heer en mevrouw Aslan

De heer Çelik