16-11-2021 — 

Het doel van dit nieuwe participatiebeleid is om de samenwerking tussen de Schiedamse samenleving en de gemeente te verbeteren.
 
Eind september vroegen we alle inwoners om te reageren op het nieuwe Schiedamse participatiebeleid. Tot en met 12 oktober konden Schiedammers via het platform ‘Praat mee’ laten weten wat zij van het concept beleid vinden. We hebben meer dan honderd inhoudelijke suggesties, vragen en opmerkingen gekregen. Daar zijn we heel blij mee en we willen alle inwoners, collega’s en experts die hebben meegedacht bedanken voor hun inzet.
 
We hebben alle reacties doorgenomen en zo goed mogelijk verwerkt in het beleid. Alle reacties en een uitleg over wat er mee gedaan is, kunt u lezen in het reactiedocument. In dit document leggen we ook uit waarom we sommige suggesties, vragen of opmerkingen niet in het beleid hebben kunnen verwerken.
 
De nieuwe versie van het participatiebeleid, de participatiegidsen en het reactiedocument kunt u bekijken op praatmee.schiedam.nl. Op dinsdag 14 december staat het beleid op de agenda van de gemeenteraad.