11-10-2019 — 

Wethouder Jeroen Ooijevaar heeft vrijdag ter gelegenheid van Coming Out Day de regenboogvlag gehesen. Het is nog steeds niet overal vanzelfsprekend om te kunnen zijn wie je wilt zijn. De kleurrijke vlag maakt duidelijk dat iedereen openlijk voor zijn geaardheid moet kunnen uitkomen. In Schiedam mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt. Na het hijsen van de vlag voerden 23 leerlingen van basisschool Kaleidoscoop een 'diversiteitsdans' uit, waarbij de boodschap was dat iedereen zichzelf kan zijn.

Wethouder Jeroen Ooijevaar hijst de regenboogvlag

Schiedam Regenbooggemeente

Schiedam streeft naar een inclusieve stad en heeft als doel dat iedere Schiedammer, ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, afkomst, religie, levensovertuiging of beperking, zichzelf kan zijn in de samenleving en daar volwaardig deel van kan uitmaken. Daarom is Schiedam sinds 2014 Regenbooggemeente. Nederland heeft inmiddels 53 Regenbooggemeenten. De gemeente Schiedam zet zich in voor inclusief beleid voor LHBTI’ers.

Schiedam is een van de koplopergemeenten als het gaat om de inzet voor LHBTI'ers in Nederland. De afgelopen jaren is er dan ook veel gebeurd op het gebied van LHBTI in Schiedam.

Coming Out Day

Het is dit jaar voor de tiende keer dat de Coming Out Day plaatsvindt. Jaarlijks wordt op 11 oktober aandacht besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn geaardheid of genderidentiteit kan uitkomen: het uit de kast komen.