16-11-2018 — 

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer op donderdag 15 november 2018 had burgemeester Lamers de eer een Koninklijke onderscheiding uit te reiken aan de heer Zonneveld. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn grote verdiensten voor de brandweer waarvoor hij zich al 40(!) jaar inzet.

Koninklijke onderscheiding

Sinds 1978 werkt de heer Zonneveld  als vrijwillige brandwacht bij de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Naast zijn baan als chauffeur bij Irado in Schiedam zet hij zich al decennialang onbaatzuchtig in en is hij 24 uur per dag beschikbaar dankzij afspraken die hij op eigen initiatief met zijn werkgever heeft gemaakt. Door zijn nimmer aflatende inzet als oefencoördinator bij de wekelijkse oefenavonden is de kwaliteit van de vrijwillige brandweer in Schiedam naar een hoger niveau gebracht. Hierdoor is in Schiedam feitelijk sprake van een gelijkwaardige kwalitatieve inzet van beroeps en vrijwilligers, wat zorgt voor een zeer goede brandweerdienst in de stad.

Burgemeester Lamers mocht tijdens de avond ook diverse brandweeronderscheidingen uitreiken aan de mensen die zich alle vele jaren, van 10 tot 35 jaar, actief inzetten voor en bij de brandweer.
 

KorpsavondSDM (12).jpg    KorpsavondSDM (14).jpg