04-05-2020 — 

Beiaardier Gerard de Waardt speelt op 5 mei een speciaal bevrijdingsconcert. Vrijdag 8 mei is Schiedam aan de beurt in de beiaardestafette. Beide concerten worden gespeeld vanuit de toren van de Grote of St. Janskerk.

Bevrijdingsconcert op 5 mei

Op dinsdag 5 mei besteedt beiaardier De Waardt op gepaste wijze aandacht aan Bevrijdingsdag. Dan speelt hij van 13.30 tot 14.00 uur een speciaal bevrijdingsconcert.

Beiaardestafette door heel Nederland

Op vrijdagavond 4 mei 1945 kwam dan eindelijk het zo lang verwachte bericht dat Nederland helemaal bevrijd was. Het zuiden en het oosten van Nederland waren het eerste bevrijd, het westen kwam het laatste aan de beurt. In het spoor van de bevrijding luiden sinds 14 september 2019 de klokken van 75 dorpen en steden. De beiaardestafette is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging om 75 jaar bevrijding te vieren. De estafette startte vorig jaar september in Maastricht, de eerste Nederlandse stad die bevrijd werd. De estafette legt hetzelfde spoor af als de bevrijders 75 jaar geleden deden. Lees meer over de Beiaardestafette. 

Op 8 mei is Schiedam aan de beurt

Beiaardier Gerard de Waardt speelt dan van 11.00 – 12.00 uur onder andere de Carnegie ‘s Peace march,  de medley Sentimental Journey en fragmenten uit Soldaat van Oranje, Schindler’s List, The Sound of Music en We’ll meet again van “Sweetheart of the forces”  Dame Vera Lynn.