09-12-2020 — 

Schiedam stimuleert inwoners met het verduurzamen van hun woning. Het aantal inwoners en bedrijven dat zonnepanelen plaatst op woning of bedrijfsgebouw groeit gestaag. De gemeente heeft de afgelopen maanden het aantal zonnepanelen in kaart gebracht. Momenteel staat de stand op ongeveer 16.900 zonnepanelen. Op deze kaart ziet u waar in Schiedam zonnepanelen geplaatst zijn. 

Meld uw zonnepanelen aan en win een persoonlijk energiepakket ter waarde van € 250,-!

Staan uw zonnepanelen er nog niet tussen? Meld uw zonnepanelen aan. Heeft u het 17.000e zonnepaneel gemeld? Dan wint u een rondgang met een energiecoach door uw eigen woning en ontvangt u een energiepakket ter waarde van € 250,- met duurzame artikelen die bij uw huis passen. Vist u net achter het net? Niet getreurd! De gemeente verloot na elk 1000e nieuw gemelde zonnepaneel de rondgang en het energiepakket. Het loont dus om uw zonnepanelen op te geven. 

Meer weten over zonnepanelen?

Heeft u nog geen zonnepanelen op uw dak, maar bent u wel geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op met het Servicepunt Woningverbetering van de gemeente Schiedam. Zij kunnen u verder helpen met het verduurzamen van uw woning en kunnen ook adviseren over de financiering hiervan.

De zon als schone energiebron

In 2050 moet heel Nederland gebruik maken van duurzame energiebronnen. Het aandeel van zon als schone energiebron groeit. De gemeente Schiedam stimuleert deze groei. De ambitie is om op 15% van de daken zonnepanelen te hebben aan het einde van deze collegeperiode. Daarom worden het aantal al geplaatste zonnepanelen zo goed mogelijk bijgehouden.