14-09-2022 — 

Op dinsdag 13 september hielden de gemeente Schiedam en de politie een gecombineerde actie op de Scholtenstraat. Daarbij zijn zeven verdachten aangehouden. Ook werden verdovende middelen en geld in beslag genomen. De actie volgde op verschillende klachten uit de wijk over drugsoverlast en zwerfafval. Naar aanleiding hiervan is de situatie in beeld gebracht.

Tijdens de actie van dinsdag zijn zeven verdachten aangehouden. Tien personen kregen een gebiedsverbod en een last onder dwangsom aangezegd. Dit betekent dat als ze zich nogmaals in het gebied begeven en worden aangetroffen, ze een geldboete verschuldigd zijn aan de gemeente. Die kan oplopen tot 10.000 euro. Bij de aangehouden verdachten zijn geld en verdovende middelen aangetroffen, waaronder hasj en cocaïne. Deze goederen zijn in beslag genomen. Het onderzoek naar de verdachten loopt nog. Bij deze actie zijn diverse disciplines ingezet van de politie en het Ondermijningsteam van de gemeente Schiedam.

Het melden van misstanden kan via de politie, de website van de gemeente of volledig anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Gemeente, politie en diverse andere partners werken samen aan de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit in de 's-Gravelandsepolder en de Spaanse Polder. De aanpak leidt tot een veilig, integer en transparant bedrijventerrein.