05-02-2020 — 

Op zaterdag 15 februari zijn de deuren van het Stadskantoor open. Het gemeentebestuur heet u welkom om eens achter de schermen te komen kijken. U krijgt een rondleiding, waarbij u ook kunt genieten van het uitzicht vanaf de 14de verdieping. Er zijn lezingen in het kader van 75 jaar vrijheid en democratie en ook het team van de Stadsvisie is van de partij.

Rondleidingen

Leden van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders heten u welkom om op zaterdag 15 februari naar het Open Huis van de gemeente Schiedam te komen. Zij verzorgen rondleidingen door het Stadskantoor. Zo komt u in de Aleidazaal, waar de gemeenteraad altijd vergadert, en op de ‘bestuursvleugel’ waar onder andere de werkkamer van de burgemeester is. De rondleiding gaat verder ook naar de 14de verdieping. Het Stadskantoor is een van de hoogste gebouwen van de stad. Dat levert dus een prachtig uitzicht op over Schiedam en wijde omgeving.

Wat wilt u weten?

Waarover beslist de gemeenteraad? En wat doen burgemeester en wethouders precies? Wie meer wil weten over het werk van het gemeentebestuur is van harte welkom. Verder is het team van de Stadsvisie de hele middag aanwezig. Zij nodigen iedereen uit mee te denken over de toekomst van Schiedam.
Op de begane grond staat de koffie klaar. De mobiele wijktafel is aanwezig voor al uw vragen over de Schiedamse wijken. Het Servicepunt Particuliere Woningverbetering vertelt u alles over woningverbetering.

75 jaar vrijheid en democratie

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van 75 vrijheid en democratie. Het Gemeentearchief verzorgt een presentatie over 75 jaar vrijheid en democratie en geeft een lezing over Hongerkinderen. In de Hongerwinter bracht men kinderen onder bij families in delen van het land waar voldoende voedsel was. 

Het Open Huis van de gemeente Schiedam vindt plaats op zaterdag 15 februari van 12.00 tot 16.00 uur.

Open Huis 2020