Heeft u altijd al eens willen weten waar de gemeenteraad over beslist? En wat burgemeester en wethouders precies doen? Of wilt u gewoon eens vanaf de 14de verdieping van het Stadskantoor uitkijken over Schiedam? Dan bent u op zaterdag 15 februari welkom bij ons Open Huis.

Rondleidingen

Tijdens het Open Huis komt u op plaatsen die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Leden van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders verzorgen tussen 12.00 en 16.00 uur rondleidingen. Zo komt u onder andere op de werkkamer van de burgemeester. U mag rondkijken in de Aleidazaal, waar de gemeenteraad altijd vergadert. En u gaat naar de 14de verdieping. Daar heeft u een fantastisch uitzicht over Schiedam en wijde omgeving.

Informatie

Op de begane grond staat de koffie klaar. De mobiele wijktafel is aanwezig voor alle vragen over de Schiedamse wijken. Bij het servicepunt Woningverbetering kunt u terecht over al uw vragen over woningverbetering. En ook het team van de Stadsvisie is er. Zij horen graag wat uw wensen voor de toekomst van Schiedam zijn.

75 jaar vrijheid en democratie

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van 75 vrijheid en democratie. Het Gemeentearchief verzorgt een presentatie over 75 jaar vrijheid en democratie en geeft een lezing over Hongerkinderen. In de Hongerwinter bracht men kinderen onder bij families in delen van het land waar voldoende voedsel was.