Iedereen, ongeacht hun seksuele voorkeur, afkomst, cultuur en religie, moeten zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen in Schiedam. Daarom hijst wethouder Jeroen Ooijevaar de regenboogvlag om de acceptatie van seksuele- en gender diversiteit te vieren. Dit gebeurt op vrijdag 11 oktober, National Coming Out Day, aan de Broersvest, nabij het Stadskantoor.

Regenboogvlag

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op National Coming Out Day benadrukt Schiedam dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.

Programma National Coming Out Day

  • 12.00 – 12.25 Ontvangst (Stadskantoor, Stadserf 1)
  • 12.25 – 12.30 Verzamelen op de Broersvest, nabij het Stadskantoor
  • 12.30 – 13.00 Speech wethouder Jeroen Ooijevaar en hijsen van de regenboogvlag (Broersvest, nabij het Stadskantoor)
  • 13.00 – 13.15 ‘Diversiteitsdans’ leerlingen groep 6 Kaleidoscoop (Stadskantoor, Stadserf 1)
  • 13.15 – 15.15 Borrel (Stadskantoor, Stadserf 1)

Regenbooggemeente

Regenbooggemeenten zijn de gemeenten die een samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn aangegaan om de sociale veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’ers) te bevorderen. Schiedam is vanaf 2012 Regenboogstad.