De bestrating en openbare verlichting van de Westvest worden vernieuwd. De bestrating van de Branderssteeg passen we ook aan. Het natuursteen vervangen we voor een gezaagde natuursteen variant.  Dit maakt het voor mindervalide mensen makkelijker om hier gebruik van te maken.

Update: werkzaamheden van 23 augustus 2021 t/m 1 april 2022

De werkzaamheden liggen 3 weken stil tussen 17 december en 12 januari. 

  • Fase 1: tussen de Walvisstraat en de Branderssteeg vanaf Westvest nummer 90 tot nummer 62: 23 augustus - 1 oktober.
  • Fase 2: de Branderssteeg vanaf nummer 2 tot en met nummer 11: 27 september - 17 december.
  • Fase 3: tussen de Branderssteeg en de Keetsteeg vanaf Westvest nummer 60 tot nummer 38: 12 januari - 18 februari.
  • Fase 4: tussen de Keetsteeg en de Gerrit Verboonstraat vanaf Westvest nummer 36 tot nummer 2: 21 februari - 1 april.

Het deel van de Westvest tussen de Vlaardingerstraat en de Walvisstraat wordt in het project Korte Haven meegenomen. 

Afgesloten voor doorgaand verkeer maar wel bereikbaar

Tijdens het werk worden automobilisten, voetgangers en fietsers omgeleid. Er is een omleidingsroute van kracht. De omleiding staat op locatie aangegeven met verkeersborden. De woningen blijven bereikbaar via kunststof loopvlonders. 

Bevoorrading bedrijven

We heffen het inrijverbod op tijdens de werkzaamheden vanaf de Lange Nieuwstraat op. De bevoorradingsroute zal ook via de Lange Nieuwstraat lopen. U dient zelf uw leveranciers hierover te informeren.  

U kunt tijdens de werkzaamheden niet parkeren

Heeft u een parkeervergunning voor sector C, D? Dan kunt u in sector C of D parkeren. Heeft u een invalidenparkeerplaats? Dan zorgt de gemeente voor een tijdelijke vervangende parkeerplek (op kenteken), die zo goed mogelijk bereikbaar is. 

Parkeert u op eigen terrein? Vraag dan een tijdelijke parkeervergunning aan

Heeft u een eigen parkeerplaats dan zorgt de gemeente voor een tijdelijke parkeervergunning. U kunt dan uw auto in sector C of D parkeren. Wel moet u hiervoor een mail sturen naar omgevingsloket@schiedam.nl. Zet in uw mail uw naam, adres en contactgegevens. Voeg daarbij een kopie van uw kentekenbewijs bij. Om de aanvraagprocedure te vergemakkelijken, zien wij graag als onderwerp in de e-mail de volgende tekst terug: Aanvraag parkeervergunning i.v.m. werkzaamheden. Als uw aanvraag verwerkt is, krijgt u een bevestigingsmail van de gemeente. Nadat de werkzaamheden afgerond zijn, kunt u weer op uw eigen parkeerplaats parkeren.

Afval Apart Punt blijft bereikbaar

De gemeente zorgt ervoor dat ook tijdens de werkzaamheden het huisvuil wordt opgehaald. Daarom blijven de ondergrondse containers bereikbaar.  

Uw straat blijft bereikbaar voor hulpdiensten

In de werkvakken legt de aannemer na werktijd een rijplatenbaan aan. Zo kunnen de hulpdiensten altijd bij de woningen komen. 

Op de hoogte blijven via de Bouwapp

Om de communicatie tijdens de werkzaamheden zo soepel mogelijk te maken wordt ‘de Bouwapp’ ingezet. Deze is te downloaden via de Apple store of Google Play store en te vinden onder de naam: Bestratingswerkzaamheden Westvest. Hier vindt u de meest recente projectinformatie en kunt u vragen stellen of opmerkingen plaatsen. De app wordt bij aanvang van de werkzaamheden geactiveerd. 

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Berry Klaris (beheercoördinator civiel) via telefoonnummer 14 010 of via het contactformulier.