De bestrating in de Warande voldoet niet meer aan de technische eisen die de gemeente hiervoor stelt. Vandaar dat het straatwerk wordt vervangen. De openbare verlichting wordt hierbij ook direct vervangen.

Werkzaamheden van 21 maart tot en met 30 september 2022

 

 • Fase 1: Warande, zijde oneven huisnummers tussen de Schoolstraat en Prins Mauritsstraat: 21 maart - 22 april.
 • Fase 2: Warande, zijde oneven huisnummers tussen de Prins Mauritsstraat en de Westerkade: 25 april -27 mei.
 • Fase 3: Warande, zijde even huisnummers tussen de Schoolstraat en de Prins Mauritsstraat: 30 mei - 8 juli.
 • Fase 4: Warande, zijde even huisnummers tussen de Prins Mauritsstraat en de Westerkade: 22 augustus - 30 september.

"Tekening fasering werkzaamheden Warande in Schiedam"

  Vergroening buitenruimte met geveltuinen

  De gemeente wil met geveltuinen de buitenruimte vergroenen. Bewoners van woningen aan de Warande waar een geveltuin mogelijk is hebben hierover een brief ontvangen van de gemeente. Zij kunnen zich tot en met 29 april 2022 aanmelden.

  Bewoners die zich hebben aangemeld sluiten een ‘WijkDeal’ met de gemeente Schiedam. Hiermee worden officieel afspraken gemaakt over het beheer van de geveltuinen. Vervolgens wordt een geveltuin van één stoeptegel diep aangelegd door de aannemer. Daarna zijn bewoners zelf verantwoordelijk voor aanplanten van groen en het onderhoud ervan. 

  Heeft u vragen over het project?

  Neem dan contact op met de projectleider Sandra de Veth. Wilt u bepaalde documenten bekijken, zoals verslagen, bewonersbrieven en alle andere gerelateerde documenten? Neem dan contact op met de projectassistent Elvira Dijkshoorn.

  De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer

  Tijdens het werk worden automobilisten, voetgangers en fietsers omgeleid. Er is een omleidingsroute van kracht. De omleiding staat op locatie aangegeven met verkeersborden.

  Bevoorrading bedrijven

  De bevoorrading van de bedrijven kan doorgang vinden. Aannemer Kraaijeveld neemt contact op met de aangrenzende bedrijven om de werkzaamheden af te stemmen.

  Ondergrondse containers blijven bereikbaar

  De gemeente zorgt ervoor dat ook tijdens de werkzaamheden uw huisvuil wordt opgehaald. Daarom blijven de ondergrondse containers bereikbaar. U kunt uw huisvuil op uw gebruikelijke plek blijven aanbieden.

  De straat blijft bereikbaar voor hulpdiensten

  In de werkvakken legt de aannemer na werktijd een rijplatenbaan aan. Zo kunnen de hulpdiensten altijd bij de woningen komen. 

  Op de hoogte blijven via de Bouwapp

  Aannemingsbedrijf Kraaijeveld uit Barendrecht voert het werk uit. Om de communicatie met de aannemer tijdens de werkzaamheden zo soepel mogelijk te maken wordt ‘de Bouwapp’ ingezet. Deze app is te downloaden via de Apple store of Google Play store. Het project is te vinden onder de naam: Werkzaamheden Bosboomlaan. In de bouwapp staat de meest recente projectinformatie en kunnen vragen gesteld of opmerkingen geplaatst worden. De app wordt bij aanvang van de werkzaamheden geactiveerd.

  Heeft u nog vragen?

  Neem dan contact op met Berry Klaris (beheercoördinator civiel) via telefoonnummer 14 010 of via het contactformulier.