Welke Schiedamse sporters mogen op de Wall of Fame?

Kent u een Schiedamse sporter die grote prestaties heeft geleverd en het verdient om op de Wall of Fame te komen staan, dan kun u hem of haar aanmelden. Stuur een bericht naar @email onder vermelding van 'Wall of Fame'. Vermeld daarin de naam van de sporter en de behaalde sportprestaties en natuurlijk uw eigen naam.

Schiedam wil zijn sporters eren

Schiedam is een stad die sport en het sporten een warm hart toedraagt. Er is een groot aantal sporters die uit Schiedam komen en die in hun sport uitzonderlijke prestaties hebben verricht, soms zelfs op Europees, wereld- of Olympisch niveau. Succesvolle Schiedamse sporters dragen daarom als ambassadeur op een positieve manier bij aan het imago van de stad en verdienen het daarom om geëerd te worden in de stad!

Welke sporters komen in aanmerking?

Om te bepalen welke personen en teams op de Wall of Fame komen te staan heeft de commissie een aantal criteria opgesteld. Er dient aan minimaal een van de onderstaande criteria te worden voldaan.

1. Algemene criteria

 • De sporticoon is geboren in Schiedam of gedurende zijn/haar actieve sportcarrière woonachtig in Schiedam (geweest).
 • De sporticoon kan ook een team afkomstig uit Schiedam zijn.
 • De sporticoon staat buiten verdenking van betrokkenheid bij acties of handelingen die een negatieve status tot gevolg hebben.

2. Sportprestaties

 • De sporticoon heeft op seniorenniveau (18+) een aansprekende sportprestatie geleverd.
 • De sportprestatie voldoet minimaal aan een van de volgende criteria:
 1. Deelname Olympische of Paralympische Spelen
 2. Europees en/of wereldkampioen
 3. Nationaal kampioen
 • Schiedammer in een individuele sport
 • Schiedams team (indien een Schiedammer deel uit maakt van een Schiedams team dat Nationaal kampioen geworden, wordt alleen het team opgenomen op de Wall of Fame).

3. Overige criteria

 • Sporticonen die niet voldoen aan een van de objectieve sportprestaties, maar wel kunnen bogen op een unieke sportprestatie of grote prestatielijst.
 • Dit geldt ook voor niet-sporters of organisaties die een (inter)nationale  uitstraling hebben gehad op de sport en/of sportgerelateerd voor de stad
 • Het bepalen van wie hieronder valt is arbitrair en is op basis van een advies van de klankbordgroep Sportdam voorbehouden aan het college van B&W.

Van wie komt het initiatief?

Het initiatief voor de Wall of Fame komt van de gemeenteraad van Schiedam die in 2019 een motie aannam om Schiedamse sporters te eren. Een commissie van betrokken Schiedammers uit de sport- en cultuursector is samengesteld om dit te realiseren. De commissie adviseert het college van B&W over welke namen uiteindelijk op de Wall Of Fame geplaatst worden. De locatie en de vorm van het eerbetoon zijn nog niet bekend. De commissie verwacht de Wall of Fame begin 2021 te kunnen onthullen.