Vluchten voor oorlog en alles moeten achterlaten op zoek naar veiligheid is verschrikkelijk. En toch overkomt het op dit moment miljoenen mensen. Velen komen in Nederland aan. Een aantal daarvan blijft naar verwachting langdurig in onze regio. Organisaties, initiatieven  en betrokken inwoners leveren een grote bijdrage om deze vluchtelingen te helpen en hen te laten zien en voelen dat ze er niet alleen voor staan. 

KLiK Vrijwilligers

Op de website van KLiK Vrijwilligers vindt u informatie over lokale, regionale en landelijke initiatieven voor het bieden van hulp en goederen. Ook kunt zich hier aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van vrijwilligersvacatures en klussen om te helpen.

  • Wilt u op korte termijn iets betekenen voor vluchtelingen uit Oekraïne door aan de slag te gaan als vrijwilliger? Meld u dan aan via de website van KLiK.
  • Bent u of uw organisatie gestart met een initiatief voor hulp aan vluchtelingen? U kunt dit doorgeven aan KLiK.

RefugeeHelp

RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten. Deze website biedt informatie en bundelt initiatieven van de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren. U vindt er algemene informatie over organisaties die u kunnen helpen bij - onder andere - opvang en begeleiding, transport, vertaling en financiën. Het platform is gemaakt in verschillende talen: Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch.