Blijft het Klant Contact Centrum open?

Het Klant Contact Centrum aan het Stadserf blijft open. We vragen u wel om alleen langs te komen als dat noodzakelijk is. Als u klachten heeft zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts verzoeken we u dringend uw bezoek uit te stellen. U kunt alleen op afspraak bij het Klant Contact Centrum terecht. Veel zaken kunt u ook digitaal regelen via de website!

Wordt het afval gewoon opgehaald?

Ja, de vuilniswagens van Irado legen de containers en minicontainers (kliko’s) volgens de normale planning en route.

Wat betekenen de maatregelen voor scholen en kinderdagverblijven?

Het kabinet heeft besloten om scholen en kinderdagverblijven vanaf maandag 16 maart te sluiten tot en met 6 april. Dit betekent dat het grootste deel van de leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo tot en met 6 april geen les meer krijgt op school. Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen zoals de zorg, onderwijs, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang op de eigen school en/of kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.

Wat betekenen de maatregelen voor horecagelegenheden?

Alle eet- en drinkgelegenheden moeten gesloten zijn vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Bezorgen en afhalen blijft wel mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (dus niet ter plaatse opeten). Coffeeshops kunnen open blijven voor bestellingen die afgehaald worden.

Wat betekenen de maatregelen voor sportverenigingen?

Sport- en fitnessclubs en sauna’s moeten gesloten zijn vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april. Deze maatregel geldt ook voor seksclubs.

Gaat de weekmarkt door?

Nee, de weekmarkt van 20 maart, 27 maart en 3 april vervalt.

Gaat de kermis door?

Nee, de kermis is afgelast.

Waar kan ik terecht voor boodschappenhulp, een praatje, etc.

Op de website schiedamhelpt vindt u een overzicht van aangeboden hulp in Schiedam. Van het aanbieden van maaltijden tot waar u terecht kunt voor een praatje.

Hoe zit het met huwelijken?

De huwelijken bij de locaties van de gemeente Schiedam gaan door. De huwelijken in de spreekkamer van het Klant Contact Centrum worden verplaatst naar een ruime zaal in het Stadskantoor. Het maximaal aantal gasten blijft gelijk.

In het Stadhuis zijn huwelijken toegestaan mits er maximaal 10 gasten aanwezig zijn (exclusief bruidspaar en bijzondere ambtenaar burgerlijke stand). We nemen contact op met degenen die in het huwelijk treden om e.e.a. af te stemmen en alternatieven te bespreken.

Wilt u trouwen op een andere locatie, stem dan eerst af met een medewerker van het Klant Contact Centrum. Veel locaties zijn op dit moment gesloten.

Kunnen begrafenissen wel doorgaan?

Alle bijeenkomsten zijn tot 1 juni verboden, maar voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering. We verzoeken u dringend om het aantal aanwezigen sterk te beperken.

Wat betekenen de maatregelen voor het organiseren van evenementen?

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle bijeenkomsten verboden tot 1 juni (eerder was dit 6 april), ook met minder dan 100 mensen. Heeft u als organisator vragen over deze maatregel, neem dan contact op met de afdeling Horeca en Evenementen van de gemeente Schiedam: telefoonnummer 14010 en e-mail: evenementen@schiedam.nl.

Wordt er nog gecollecteerd? 

Nee, alle landelijke en Schiedamse collectes zijn uitgesteld in verband met coronavirus. Er komen dus geen collectanten huis aan huis en ze mogen ook niet op straat collecteren.